Dermatologji Klinike

Melasma

Melasma karakterizohet nga prania e njollave të lëkurës që shfaqen kryesisht në zonën e fytyrës. Melasma shfaqet ekskluzivisht tek të rriturit, më shpesh tek gratë (90%) dhe veçanërisht gjatë shtatzënisë.

Gjithashtu shfaqet shpesh tek gratë me lëkurë të errët, veçanërisht në muajt e verës për shkak të ekspozimit ndaj rrezeve të diellit.

Cilët faktorë kontribuojnë në krijimin e tyre?

  • Predispozita trashëgimore
  • Luhatjet hormonale, shtatzënia, trajtimi kontraceptiv
  • Ekspozimi i tepërt ndaj rrezatimit ultravioletë   (diell,solarium)

Cilat janë zonat e fytyrës që preken kryesisht?

  • Balli
  • Faqet
  • Buza e sipërme

            Si trajtohet melasma?

  • Kreme zbardhuese
  • •           Peeling Kimik
  • Fractional Laser CO2