Operacion plastik

Lifting i fytyrës dhe qafës

Me këtë term nënkuptojmë teknikën kirurgjikale me të cilën indet e lirshme të fytyrës dhe qafës drejtohen dhe stabilizohen në një pozicion të ri, duke dhënë si rezultat një lëkurë më të re dhe më të fortë. Lifting-u nuk korrigjon rrudhat e ballit as rënien e qepallave dhe vetullave, por vetëm  pjesën që nga mollëzat dhe poshtë. Operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe shpesh kombinohet me blefaroplastikë. Ënjtja e plotë e fytyrës ulet në 3-6 muaj.