Operacion plastik

Blefaroplastika ose Kirurgjia e kapakëve të syrit

Ekzistojnë disa pacientë që ankohen se qepallat e tyre  janë  “rënduar” duke iu reduktuar fushën e shikimit. Shkaqet e rënies së qepallave janë të ndryshme, por më e shpeshta është rënia që shfaqet me kalimin e kohës. Pasojë e kësaj situate është shfaqja e syve të lodhur me reduktim në fushën e shikimit si dhe praninë e yndyrës pas qepallave.

Operacioni mund të kryhet edhe me anestezi lokale dhe zgjat nga 1 deri në 2 orë nëse ka të bëjë me qepallat e sipërme dhe të poshtme.