Реконструкција/Реконструкција на лице

MMtherapy-бустер

MMtherapy-Booster на лице е едноставна метода, кратка и целосно безболна, особено ако претходно се нанесе крема со локален анестетик. Состојките се вбризгуваат со многу фини игли кои се специјално дизајнирани, така што речиси нема непријатност.

Подобрувањето на лицето станува видливо уште од првата сесија и ефектот од третманот MMtherapy-Boosters се одржува приближно 2 месеци. Се препорачуваат 4-6 повторувања годишно за одржување на терапевтскиот ефект.

Мешавината на инјектираните состојки содржи:

  • Витамини како што се витамин Ц и витамин А (антиоксидантно и анти-стареечко дејство).
  • Хијалуронска киселина (длабока хидратација).
  • Метали и елементи во трагови (борба против слободните радикали).
  • Амино киселини (синтеза на колаген и еластин).

Области на третман:

  • Лице
  • Областа околу очите
  • Вратот
  • Деколте