Реконструкција/Реконструкција на лице

MMtherapy-бустер со хијалуронска киселина

Хијалуронската киселина е природна компонента на нашето тело (природен шеќер) и клучен фактор за внатрешна хидратација на кожата. За жал, како што старееме, количината на хијалуронска киселина значително се намалува. Како резултат на тоа, кожата престанува да има младешки изглед и сјај, постепено станува сува и нејзиниот волумен се намалува. Почнува да покажува брчки и набори. Процесот на стареење на нашата кожа е забрзан од други фактори како што се изложувањето на сонце и пушењето.

Многу хидратантни креми содржат хијалуронска киселина, но за жал тие нудат само површна и привремена хидратација. Напротив, MMtherapy-бустерите направени со вбризгување на хијалуронска киселина можат да постигнат длабока хидратација и да ја одржат еластичноста и младешкиот сјај на кожата.

Потребни се 2-3 сесии, со интервали од 30 дена на почеток и потоа одржување на резултатот со една апликација на секои 3-6 месеци.

Области на третман:

  • Лице
  • Вратот
  • Деколте
  • 'Рбетот на рацете