Реконструкција/Реконструкција на лице

Хемиски пилинг

Хемискиот пилинг е метод за пилинг на лицето. Со користење на сличен хемиски раствор на киселина, надворешните, мртви слоеви на кожата се уништуваат за да може да произведе ново ткиво и да се подмлади. На овој начин кожата добива помазна текстура и станува посветла и посвежа.

Пилинг може да биде подлабок или површен. Се прилагодува на посебните потреби дури и на најсложените типови на кожа, подобрувајќи ја нејзината текстура и давајќи поодморен и младешки изглед. Стареењето на кожата може да биде нормално со текот на годините или предвремено, што може да се должи на несовесно изложување на сонце, пушење, шминка и стрес. Знаците на стареење на кожата се статични брчки, опуштеност, истенчување на кожата, пеги, флеки, проширени вени и еластичност. Хемискиот пилинг нуди значајни резултати во сите овие.