Реконструкција/Реконструкција на лице

Фракционен ласерски CO2

CO2 Fractional Laser EdgeONE е најновото иновативно достигнување на една од водечките светски компании во модерната естетска медицинска технологија. Нуди неспоредлива прецизност како хируршка алатка и врвно искуство како високо естетско медицинско средство. Се етаблира како „Глобален златен стандард“ во својата категорија, поради докажаните технолошки неспоредливи карактеристики.

СО2 фракциониот ласер Edge ONE има двојно дејство:

А) ПОВРШИНА: Површна на кожата (сублимација - ексфолијација)

 • Ја подобрува текстурата на кожата.
 • Ги намалува дифузните обезбојувања.
 • Надворешно ги измазнува брчките и лузните.
 • Резултатот ќе се забележи наскоро, 10-15 дена по третманот.

Б) ПОДМЛАДУВАЊЕ: Во дермисот каде што предизвикува регенерација на колаген

 • Ги намалува брчките.
 • Ги подобрува лузните.
 • Создава погуст и подобро структуриран колаген - зацврстување.

Резултатот ќе се забележи подоцна, 1-2 месеци по третманот.

СО2 фракциониот ласерски третман се препорачува за следниве случаи:

 • Лузни од акни
 • Брчки
 • Проширени пори
 • Дифузни обезбојувања
 • Посттрауматски – постхируршки лузни (хипертрофични – атрофични)
 • ленти
 • Стара и матна кожа

Целокупното подобрување на текстурата на кожата, регенерација на колаген, намалување на брчките, промена на бојата, лузни и други несовршености на кожата, придонесуваат за естетско подобрување на кожата.