Реконструкција/Реконструкција на лице

Третман на очи / кеси

Кожата околу очите е потенка од остатокот на лицето и почувствителна на сончево зрачење, издувни гасови, изрази на лицето, текот на времето и долгорочниот ефект од користење шминка. Областа околу очите, полесно дехидрира од останатиот дел на кожата, се релаксира и покажува фини брчки, многу порано од останатиот дел на лицето.

Многу често се забележуваат знаци на замор во очите и темни кругови дури и кај млади жени чиј остатокот на лицето ја задржува својата свежина. Некои од факторите кои го придонесуваат  тоа се долготрајно користење на компјутер, како и помалку часови спиење од она што е потребно на очите за да се релаксираат и да ги исцедат течностите во областа.

Со текот на времето, покрај „врана“ може да дојде и до спуштање на очните капаци, што во некои случаи дури го отежнува видот или создава чувство на тежина.

Конечно, некои жени развиваат кеси под очите, кои може да бидат вреќи поради течност што не се исцедува или вреќи со маснотии.

За сите овие потешкотии во пределот околу очите, моментално постојат третмани кои можат да се применат индивидуално или во комбинација, во зависност од потребите на областа (на пр. хијалуронска киселина, Медитоксин, вампирска терапија, ласерски фракционо CO2, радиофреквенции итн.).