Пластична операција

Ринопластика

Малформациите како што се изразени назолабијални набори, гломазен назален врв и назално пирамидално поместување се коригираат со хируршки техники под општа анестезија. Отокот во околината може да трае и до 6 месеци, особено ако се потребни остеотомии. Операцијата е особено напорна за ова и на пациентот му требаат многу добри информации пред неа.