Ремоделирање на тело

Постојат 2 главни техники за намалување на маснотиите во областите на телото како што се стомакот и трупот, рацете и долните екстремитети. Првата е липосукција кога имаме само вишок масно ткиво со добар квалитет на кожата, додека втората се прави со ексцизија на дермомасното ткиво кога е присутно опуштеност. Липосукцијата се изведува преку мали дупки во различни делови од телото додека дермолипектомијата остава карактеристични лузни на места кои се помалку видливи. Типични такви операции се абдоминопластика, фемуропластика и брахиопластика.

Двете техники се изведуваат под општа анестезија додека закрепнувањето е побрзо и полесно со липосукција.