Реконструкција/Реконструкција на лице

Медитоксин

Медитоксин е брза, лесна и безболна процедура, безбедна и безопасна за телото. Неговата функција се заснова на запирање – намалување на подвижноста на мускулите кои предизвикуваат експресивни брчки. Резултатот, кој не треба долго да се види и се комплетира во рок од 15 дена, е лице без или со многу помалку брчки, свежо и одморено.

Неговото дејство се намалува по 3-6 месеци, во зависност од мускулниот тонус и администрираната доза. Сепак, забележано е дека повторените апликации го продолжуваат времетраењето на дејството и го прават подобрувањето што го предизвикува лекот потрајно.

За да постигнеме природен резултат и изразување, следиме персонализиран план на техники на примена и администрирани дози. Нашата цел не е делумно неподвижно и безизразно лице, туку подигнување на челото, линијата на веѓите, измазнување на врананските стапала и стекнување одморен и младешки изглед.

Точки за апликација:

  • Чело (изненадувачки брчки)
  • Веѓа (линии на гнев)
  • Очи (нозе на врана)
  • Зајачки линии
  • Периорална област (брчки од горната и долната усна)
  • Врат (мускулна плоча)