Ремоделирање на тело

Липолиза – зацврстување – третман на целулит

Како што старееме, кожата и мускулите на телото ја губат својата еластичност и почнуваат да се опуштаат. Овој феномен се јавува и кај помлади возрасти, најчесто после слабеење, без истовремено вежбање. Ремоделирањето на силуетата, и подобрувањето на несовршеностите на телото сега може да се постигне без операција, безболно и со апсолутна безбедност.

Во нашата клиника имаме можност за сеопфатен третман на локални маснотии, опуштеност и целулит, со уникатната мултифункционална платформа 3-MAXPLUS. 3-MAXPLUS интегрира 3 водечки технологии Cavitation, MultipolarRF и VacuumRF. Тоа е најкомплетниот и најтрајниот, неинвазивен метод на липоскулптура, кој може да даде решение за секоја естетска поправка на лицето, вратот и телото.

Што е кавитација и како функционира?

Ултразвучна липолиза

Кавитација е модерна технологија на фокусиран ултразвук со специфична фреквенција која предизвикува намалување на волуменот на масните клетки и втечнување на мастите содржани во нив (липолиза). Докажано е дека е единствената неинвазивна техника со вакви непосредни и видливи резултати, уште од првата сесија. Индициран е за уништување на масните клетки во било која област со вишок маснотии, третман на целулит и липосукција на телото.

Идеално, тоа е комбинирано со механичка лимфна масажа (VacuumRF) и со радиофреквенции (MultipolarRF). Дополнителна помош во овој процес е консумирањето многу течности, за да можеме да постигнеме подобра елиминација на токсините, како и физички вежби.

Како функционираат мултиполарните радиофреквенции (MultipolarRF).

• Затегнување на повеќе нивоа

Телесните третмани со радиофреквенција интервенираат динамично и без крв. Тие ја загреваат кожата на многу нивоа, предизвикувајќи интензивна регенерација на колаген и еластин, што резултира зацврстување, подобрување на опуштената кожа и намалување на дамките. Карактеристично е дека кога делуваат во подлабоките слоеви го зголемуваат и метаболизмот на масните клетки.

Моќните RF глави на 3-MAXPLUS импресионираат со ефектот што го даваат на затегнување, намалување на волуменот и подобрување на текстурата на кожата. Резултатите се долготрајни, а подобрувањето продолжува и по завршувањето на апликацијата. Радиофреквенциите може да се комбинираат со кавитација и VacuumRF лимфна масажа за уште подобри резултати.

Третманот со MultipolarRF е брз, безболен и обезбедува чувство на топла масажа. Идеален е за секаков тип на кожа и во секое време, бидејќи не предизвикува фотосензитивност, црвенило или некој друг симптом.

Која е ефикасноста на механичката лимфна масажа (вакуум RF)

• Сеопфатна деконгестија

Според проценките, преку 90% од жените имаат целулит, а тој не се појавува само кај оние со зголемени телесни масти. 3-MAXPLUS вежба континуирано вшмукување – компресија со лимфна масажа, ги празни масните клетки со намалување на нивниот волумен и постигнува затегнување на повеќе нивоа. Неговото моќно ритмичко вшмукување е прилагодливо и ја зголемува стапката на лимфната циркулација, намалувајќи го задржувањето течности и подмладувајќи ги клетките на кожата.

Третманот со вакуум RF докажана ефикасност кај целулитот и локализираните маснотии, а во исто време го „ваја“ телото. Се препорачува и за жени кои штотуку родиле, но и за жени во менопауза кои имаат задржување поради хормонални пореметувања.