Ласерско отстранување на влакна

Ласерското отстранување на влакна за лице и тело става крај на конвенционалните методи за отстранување на влакна, отстранувајќи ги тврдоглавите влакна безболно и ефикасно.

Velux Laser Alexandrite отстранување на влакна е, во моментов, најкомплетното и технолошки најнапредно решение.

Со можност за скенирање на голема површина (50 x 15 mm) за само 1 секунда, VeLux ги менува временските рамки за отстранување на влакна, намалувајќи го времето на лекување и обезбедувајќи драгоценото време на пациентот.

Третманот со новиот александрит ласер од типот VeLux е уште побезболен од старите ласери Александрит и во исто време ефикасен, дури и на фино светло обоена коса. Тоа гарантира највисоко ниво на безбедност на третманот, со бескомпромисни резултати. Идеален е за сите типови кожа, во текот на целата година.

Предности:

  • Трајни резултати
  • Повисоко ниво на безбедност на третманот
  • Намалено време на заздравување
  • Ефикасно дури и на тенка светла коса
  • Погоден за сите типови на кожа, во текот на целата година
  • Се однесува дури и на исончана кожа
  • Специјален додаток кој ја прилагодува големината на местото за лесно и ефективно шминкање на мали површини на лицето и телото (на пр. мустаќи, бикини)
  • Уште побезболен третман