Реконструкција/Реконструкција на лице

Излекување со плазма – лифтинг на вампири

Во последниве години, вампирската терапија (плазма богата со тромбоцити) е додадена во терапевтскиот трепет на козметичка медицина и резултатите се спектакуларни. Вампирската терапија е плазма богата со тромбоцити и е автологна терапија. Тоа значи дека вампирската терапија се зема и повторно се инјектира кај самиот пациент, што ја прави целосно компатибилна со неговото тело.

Прво, од пациентот се зема едноставен примерок од крв. Крвта потоа се центрифугира за да се добие плазма богата со тромбоцити за последователна инфузија во саканите области. Вампирската терапија е ефикасна за намалување на фините брчки и опуштената кожа, за третман на лузни од акни, операции, повреди и изгореници. Се применува и за лекување на стрии, како и за лекување на опаѓање на косата, на скалпот.

Предности:

  • Нулта опасност од алергиска или имунолошка реакција (додека се користи сопствена крв на пациент)
  • Ниска стапка на компликации и малку несакани ефекти
  • Лесна и сигурна апликација
  • Неколку сесии
  • Резултати кои траат речиси една година
  • Подобрување на тонот на кожата (поради зголеменото производство на колаген)
  • Подмладување на кожата (без да влијае на изразите на лицето или волуменот)
  • Минимално време за опоравување.