Реконструкција/Реконструкција на лице

Дермабразија

Дермопил го применува методот на дермабразија постигнувајќи длабок пилинг на лицето и вратот. Тоа е високопрецизно технолошко достигнување кое комбинира две различни стимулации во еден едноставен третман:

 1. Интензивен пилинг со механичко дејство на неговите 9 глави што резултира импресивно чиста и обновена кожа.
 2. Вшмукување (вакуум) кое во исто време чисти во длабочина и ги забрзува процесите на регенерација на ткивата.

Така, кожата, целосно ексфолирана и длабоко исчистена, се детоксицира, дише, станува посјајна и совршено приемчива за секој третман што следи.

Резултати од третманот со дермопил:

 • Лесно или длабинско чистење на кожата
 • Отстранување на површинските слоеви на кожата
 • Враќање на клеточната структура на оптимални нивоа
 • Намалување на длабочината на брчките и лузните
 • Намалување на дамки и флеки
 • Олеснување на елиминацијата на нечистотиите и минимизирање на присуството на себум под кожата
 • Блескава кожа.

Вклученото вшмукување со вакуум нуди:

 • Детоксикација преку лимфните канали.
 • Намалување на оток, кеси и темни кругови.
 • Оксигенација и стимулација на клетките.