Пластична операција

Блефаропластика

Има неколку пациенти кои се жалат дека им се „тежат“ очните капаци и им е намалено видното поле. Причините за опаѓање на очните капаци се различни, но најчеста е опаѓањето кое се јавува со текот на времето. Последица на ова е појавата на уморни очи со намалување на видното поле и присуство на маснотии зад очните капаци.

Операцијата може да се изведе и со локална анестезија и трае од 1 до 2 часа доколку се работи за горните и долните очни капаци.