Опрема

Velux Alexandrite Reborn

Ласерско отстранување на влакна

Нај комплетно и технолошки најнапредно решение за справување со несаканиот раст на влакната на телото и лицето.

VELUX ALEXANDRITE REBORN е нов, напреден александрит ласер и моментално е најкомплетното и технолошки најнапредно решение за справување со несаканиот раст на влакната, на телото и лицето. Целосно ја користи длабоката пенетрација, како и високата апсорпција на енергија од меланин понудена од симултаната емисија на 2 различни бранови должини што ги има, 755 nm на александритниот ласер и 808 nm, што во комбинација со неговата големина на точка , обезбедуваат брзи, безболни и ефективни третмани. Со можност за скенирање на голема површина (50x15mm) за само 1 секунда, VeLux ги менува временските рамки за отстранување на влакна, намалувајќи го времето на лекување и обезбедувајќи го драгоценото време на пациентот.

Новиот тип на александрит ласер VeLux е иновативен, што го прави третманот што е можно побезболен и во исто време ефикасен, дури и на фина, светло обоена коса. Тоа гарантира највисоко ниво на безбедност на третманот, со бескомпромисни резултати. Идеален е за сите типови кожа, во текот на целата година.