Опрема

ULTRAcel Q+

Лифтинг и затегнување на лице - затегнување и контурирање на телото

Импресивен лифт на лице без операција

Сеопфатна реформација со намалување на локалното масно ткиво и интензивно затегнување на кожата.

Лифтинг и затегнување на лице

Третманот со ULTRAcel Q+ за лице импресионира бидејќи има резултати од лифтинг на лице, но без операција. Иновацијата на ULTRAcel Q+ е тоа што нуди комплетно решение бидејќи делува истовремено на 4 нивоа на лицето.

Под кожа, во длабочина од 1,5мм
На површинската кожа, на пределот околу очите, во длабочина од 2,0мм
На длабокиот дермис, во длабочина од 3,0мм
На мускулниот слој под поткожното масно ткиво (S.M.A.S), во длабочина од 4,5 mm

Затегнување и контурирање на телото

ULTRAcel Q+ ги менува податоците во категоријата, бидејќи е опремен со 4 глави за телото. Фокусирајќи се на длабочина од 6,0мм, 9,0мм, 11,0мм и 13мм, ULTRAcel Q+ целосно ги преобликува областите како што се предниот дел и страните, бутовите и задникот, бидејќи интервенира во масното ткиво и ги уништува масните клетки, истовремено постигнувајќи локално намалување на маснотиите и интензивно затегнување на кожата.

Апликации

 • Лице
 • V-линија
 • Челото
 • Гуска нога
 • Зигоматика
 • вилица
 • Вратот
 • Деколте
 • Раце
 • Тело
 • Преден и страничен абдомен
 • Бутовите
 • Задникот
 • Предности
 • Целосно безбеден и безболен третман со одобрение од FDA.
 • Најсовремен и неинвазивен третман во естетската медицина.
 • Погоден за сите фототипи.
 • Погоден за сите сезони.