Опрема

3 MAX Plus

Липоскулптура

Најкомплетен и постојан, неинвазивен метод на липоскулптура

3-MAX PLUS, уникатната платформа која ги интегрира сите 3 најсовремени технологии Cavitation/MultipolarRF/VacuumRF, е најкомплетниот и постојан, неинвазивен метод на липоскулптура, кој обезбедува решение за секоја козметичка поправка на лицето, вратот и телото.

Третмани:

 • Драматично намалување на сите фази и типови на целулит
 • Инстантно затегнување на лице/врат/тело со истовремено разградување на маснотиите
 • Вкупен редизајн на телото
 • Лифтинг на лице со импресивно намалување на брчките
 • Антистареење
 • Намалување на локалните масти
 • Борба против темните кругови
 • Итно намалување на задржувањето на течности
 • Отстранување на токсини и масни киселини
 • Подобрување на лимфната и венската циркулација
 • Намалување на дупла брада

Cavitation

Ултразвучна липосукција

Кавитација е технологија на фокусирани ултразвукови со специфична фреквенција кои делуваат во меѓуклеточниот простор на масното ткиво, создавајќи мали шуплини (меурчиња-шуплини), што доведува до дефинитивно и трајно уништување на масните клетки (липолиза) и втечнување на масното ткиво содржани во нив (липолиза). 3-MAXPLUS Cavitation, емитира на одредена фреквенција, и е докажано единствената неинвазивна техника за справување со целулит, уништување на масните клетки во која било област со вишок маснотии и за липоскулптура на телото, со непосредни и видливи резултати од 1-ва сесија.

Multipolar RF

Повеќестепено затегнување

Иновативната платформа 3-MAXPLUS има три високомоќни мултиполарни RF глави со различни големини и различни длабочини на пенетрација, кои ја загреваат кожата на многу нивоа, на термо-терапевтски степени и предизвикуваат интензивна регенерација на колаген и еластин. Карактеристично е дека кога делуваат во подлабоките слоеви го зголемуваат метаболизмот на масните клетки. Моќните RF глави на 3-MAXPLUS импресионираат со ефектот што даваат на затегнувањето, намалувањето на волуменот и подобрувањето на текстура на кожата.

Vacuum RF

Целосната деконгестија

3-MAXPLUS ја претставува најефикасната механичка целулитна лимфна масажа, со истовремено затегнување на повеќе нивоа, која делува навистина длабоко во ткивата и ги подмладува клетките на кожата. Моќното ритмичко вшмукување, регулирано со притискањето на едно копче, ја зголемува стапката на лимфната циркулација со намалување на задржувањето на течности во периферијата, бидејќи 10% од екстрацелуларната течност на телото во периферијата се исцеди низ лимфниот пат.