Опрема

СО2 фракционен ласер EdgeONE

Фракционен и вагинален ласер

Крајното искуство на висока естетика

CO2 фракциониот ласер EdgeONE е најновата иновативна креација на најголемата корејска компанија Jeisys и една од најголемите компании во светот, во областа на естетската медицина. СО2 фракциониот ласер EdgeONE нуди неспоредлива прецизност како хируршка алатка и врвно искуство на високо естетската медицина. Се етаблира како „Глобален златен стандард“ во својата категорија поради докажаните неспоредливи технолошки карактеристики, како и одличниот и неспоредлив квалитет на производството. Чувството на извонредност што го испушта CO2 фракциониот ласер EdgeONE беше потврдено на најнеоспорен начин од страна на Американската организација за контрола на храна и лекови, позната како FDA, која му ја додели својата глобално призната сертификација.

Моќниот CO2 фракционен ласер EdgeONE емитува сукцесивно и со незаменлива голема брзина микрозраци од ласерски фотони со бранова должина од 10600nm, скенирање со апсолутна прецизност површината на кожата и создавање микротермални столбови на специфично предодредено растојание меѓу нив. Секоја колона се состои од централна зона - колона за сублимација (зона на аблација) и околна топлинска зона (термална зона) или зона на лиза на протеини. СО2 фракциониот ласер EdgeONE со употребата на напредниот EdgePulse предизвикува минимална дифузија на топлинската колона со последователен резултат на највисоко ниво на безбедност и импресивно брзо, што се однесува до фракциониот ласер за CO2, закрепнување на пациентот без добро познато „горење“.

СО2 фракциониот ласерски третман е применлив во следниве случаи:

  • Лузни од акни
  • Брчки
  • Проширени пори
  • Дифузни обезбојувања
  • Посттрауматски – постхируршки лузни (хипертрофични – атрофични)
  • ленти
  • Стара и матна кожа