Ιωάννης Καλούδης

Πλαστικός Χειρουργός

Ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Καλούδης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. όπου και αποφοίτησε το 2008. Στα πλαίσια της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής εργάστηκε ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και εν συνεχεία, σε νοσοκομεία της Γερμανίας την περίοδο 2011-2014.

Το 2014 μετέβη στο Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας όπου εργάστηκε ως ειδικευόμενος Πλαστικής Χειρουργικής, ενώ από το 2015 μέχρι το 2018 συνέχισε την εκπαίδευσή του στα μεγάλα κέντρα Επανορθωτικής και Πλαστικής Χειρουργικής του Λονδίνου, Great Ormond Street, St Thomas’ και Royal Free Hospitals, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί μεταξύ άλλων και με έναν από τους κορυφαίους Πλαστικούς Χειρουργούς Prof. Jian Farhadi. To 2018 επέστρεψε για να ολοκληρώσει την ειδικότητά του στο Γ.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», όπου έλαβε και τον τίτλο της Πλαστικής Χειρουργικής το 2020, ενώ συνέχισε να εργάζεται στο νοσοκομείο με το βαθμό του επικουρικού Επιμελητή Β’.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στη Χειρουργική Oγκολογία, Αποκατάσταση και Αισθητική Xειρουργική του Mαστού από το Universitat Autonoma de Barcelona υπό των διεθνούς φήμης Πλαστικών Χειρουργών Prof. Jaume Masia και Prof. Moustapha Hamdi.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με αντικείμενο της έρευνάς του τη διενέργεια βιοψίας φρουρού λεμφαδένα σε υψηλού ρίσκου ακανθοκυτταρικά καρκινώματα του δέρματος.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων αυτού του αντικειμένου.